Visste du att...

...du kan ge hjärnan extra kraft när du rör på dig. Genom fysisk aktivitet kan vi skapar bättre flöde för ökad inlärning!

I många stunder när vi behöver använda vår hjärnkraft sitter vi ner. I skolan, på möten eller när man pluggar inför ett prov. Stunder som har en gemensam nämnare, koncentration. Forskning visar att långvarigt stillasittande kan påverka hjärnans bränsleförsörjning och ha en negativ inverkan på hjärnans hälsa. Man kan se en tydliga koppling mellan högre sittid och nedsatt hjärnfunktion.


Studier visar dessutom att du kan öka din inlärning med 10% bara genom att stå upp. Tillsätter vi dessutom fysisk aktivitet i samband med lärandet kan vi öka inlärningen med ytterligare några procent. Vill du lära dig mer om hur rörelse och motorik kan påverka inlärning, koncentration, välmående och förenkla vid läs- och skrivsvårigheter? Anmäl dig till vår utbildning Träning i Livet. I vår arrangeras den på Kristianstad Högskola, Halmstad Högskola och i Töre, Kalix. Läs mer...Tryck ut pdf och dela med dig till barnen och personer i din närhet!

Klicka på ikonen högst upp till höger för att skriva ut pdfen.


Intresserad av Brain breaks?

Missa inte vårt material med 153 olika övningar.

Beställ det redan idag!

Intresserad av korta individuella rörelsepauser? Varje minut räknas är ett material när man vill ta ett kort avbrott och få upp pulsen på ett par minuter. 


Läs mer...